Krádeže v baroch. Vykradli auto za 5 minút. Vypátranie nezvestných. V Popradskom okrese sa polícia zamerala na autičkárov

03.05.2008 Celý región

Okradnutý v bare: Prešovskí policajti vyšetrujú krádež peňaženky v bare na Ul. Weberovej v Prešove.
Tá bola ukradnutá 20 ročnému Prešovčanovi v čase od 23.00 hod. do 23.15 hod. dňa 30.4.2008. Doposiaľ neznámy páchateľ využil jeho nepozornosť a z kabelky jeho priateľky, ktorú mal uloženú za chrbtom na stoličke ukradol pánsku koženú peňaženku, v ktorej sa nachádzala hotovosť 8.000, -Sk, stravné lístky, osobné doklady, kartičky k účtom a bankomatová karta. Policajti začali trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Vykradnutie auta za 5 minút
Od včera Prešovskí policajti vyšetrujú aj vlámanie do zaparkovaného osobného auta zn. IVECO Turbo Daily s Bardejovským EČV. Ku vlámaniu došlo v čase od 12.00 hod. do 12.05 hod. dňa 2.5.2008 v Prešove na ul. Kvetnej v Prešove. Páchateľ poškodil zámok na spolujazdcovej strane, vozidlo otvoril a ukradol z vnútra koženú bundu, v ktorej bola pánska peňaženka s peniazmi, osobnými dokladmi aj inými dokladmi.
Ďalej zlodej ukradol aj notebook v hodnote 50 000, - Sk , ktorý bol majetkom jednej firmy z Kapušian. 27 ročnému mužovi z Porúbky, okr. Bardejov je spôsobená krádežou škoda 10 000, - SK.
Policajti začali trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže

Auto nie je výklad! - prevencia
Nie je to nič neobvyklé. Na zadnom sedadle uzamknutého auta je čierna kožená kabelka. Zlodej rozbije tyčou sklo na zadných dverách a stačí iba okamih, kým vezme svoju korisť a uniká s ňou preč. Na aute síce hučí a bliká alarm, to však nezabránilo odcudzeniu Vašich vecí z auta. Stačí málo a takým aj mnohým podobným krádežiam sa dá ľahko predísť. Nie je to nič nové a v podstate pre každého známe. Zlodeji konajúci impulzívne najskôr vec ukradne a až potom uvažuje o jej hodnote. Zaujať ho tak môže i poloprázdna igelitová taška na sedadle Vášho auta, nie to ešte kabelka či kožený kufrík. Aj keď opúšťate vozidlo len na malú chvíľu, vezmite si svoje cennosti so sebou. Ak si ich so sebou neberiete, uložte ich aspoň do batožinového priestoru, nech zbytočne nepriťahujú zvedavé oči. V aute by ste si nemali odkladať ani technický preukaz či ústrižok o povinnom zmluvnom poistení. Je na nich množstvo údajov, ktoré sa v nesprávnych rukách dajú ľahko zneužiť. Lákadlom pre zlodeja je i autorádio. Ak ho máte vo svojom aute s odnímateľným panelom, využite túto možnosť. Pri odchode si vezmite panel so sebou. Neskrývajte ho v aute. Takáto hra sa Vám nemusí vyplatiť, zlodej má totiž talent na vyhľadávanie skrýš.
Nikdy neparkujte auto na opustenom mieste. Využite platené a strážené parkoviská. Prílišná šetrnosť sa nevypláca. Cena parkovného je predsa niekoľkonásobne nižšia ako cena Vašich vecí. Myslieť by ste mali i na ochranu kolies automobilu bezpečnostnými maticami. Na ich odmontovanie je potrebné použiť špeciálny kľúč, čo môže zlodeja odradiť.
I keď po opustení vozidla v ňom nenecháte žiadne cennosti, nemali by ste zabudnúť uzamknúť všetky dvere. Okná by mali byť vytiahnuté smerom hore a uzatvorené strešné okno, vrátane batožinového priestoru. Zvukový alarm síce samotnej krádež nezabráni, môže Vás však upozorniť na nedovolenú manipuláciu s Vaším automobilom.
Ak predsa len nájdete svoje auto násilne otvorené, nesadajte doň a nezisťujte, čo Vám zmizlo! Môžete tak zničiť stopy, ktoré páchateľ zanechal a vy sa môžete s najväčšou pravdepodobnosťou so svojimi zmiznutými vecami rozlúčiť!

Vykradnutie vitríny s mobilmi
Prešovskí policajti vyšetrujú vlámanie do presklennej vitríny jednej firmy v Prešove na Ul. Pod Táborom. Z nej páchateľ 2.mája 2008 v čase od 9.00 hod. do 11.30 hod. ukradol 3 kusy fotoaparátov v hodnote 22 OOO, - Sk.
Policajti začali trestné stíhanie pre prečin krádeže.

V bare okradnutý o mobil
V bare na Weberovej ulici v Prešove bol okradnutý aj ďalší 19 ročný Prešovčan. Ten v čase od 01.00 hod. do 02.00 hod. dňa 1.5.2008 prišiel o mobil. Zatiaľ neznámy páchateľ využil jeho nepozornosť a zo zadného vrecka nohavíc mu ukradol mobil v hodnote 6.000, - Sk. Prešovskí policajti začali trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Vypátranie nezvestných
Včera o 15.30 hod. boli hliadkou OO PZ v Snine vypátraní nezvestní 25 ročný muž s 3 ročným synom zo Stakčína. Obe nezvestné osoby policajti našli nezranené a z domu odišli z dôvodu, že manželka nezvestného muža a matka nezvestného chlapca mala manžela podľa jeho udania vyhnať z domu.
K rozhodnutiu o tom, komu bude dieťa odovzdané vzhľadom k tomu, že obaja sú rodičia maloletého, bol privolaný sociálny kurátor UPSVaR Humenné DIP Snina. Ten po rozhovore s manželmi rozhodol, že maloletý chlapec bude umiestnený do krízového strediska v Snine, kam ho hneď aj odviezol. Následne spracuje návrh Okresnému súdu v Humennom na umiestnenie maloletého do uvedeného sociálneho zariadenia, nakoľko matka maloletého odmietla toho zobrať domov, ak sa k nej nevráti aj jej manžel, čo on odmietol.
Prípad preverujú policajti OO PZ Stakčín.

Nález povojnovej munície
Včera v podvečer telefonicky oznámil na OO PZ Stropkov 43 ročný muž z Chotče, okr. Stropkov, že včera v čase okolo 18.30 hod. pri výkopových prácach na záhrade za rodinným domom v obci Chotča vykopal ručný granát pochádzajúci z obdobia II. svetovej vojny. Miesto nálezu zabezpečila a označila hliadka OO PZ Stropkov pred prístupom verejnosti. Na mieste bola vec zaistená pyrotechnikom KR PZ Prešov k ďalšiemu zneškodneniu.

V Popradskom okrese sa polícia zamerala na autičkárov
V čase od 22.00 hod. 1. mája 2008 do 02.00 hod. dňa 2. mája 2008 bola na území Okresného riaditeľstva PZ Poprad vykonaná policajná akcia zameraná na vyhľadávanie odcudzených vozidiel, vozidiel s falošnými identifikačnými číslami a falošnými dokladmi a na pátranie po osobách a veciach. Do akcie bolo zapojených celkom 45 policajtov rôznych služieb. Počas 4 hodinovej akcie policajti skontrolovali 388 motorových vozidiel. Zistili 29 priestupkov, z ktorých 25 riešili v blokovom konaní na sumu 21.500, -Sk a štyri na blok nezaplatenú na mieste na sumu 2.500, -Sk. Počas akcie zadržali jedno osvedčenie o evidencii vozidla a jeden vodičský preukaz.
 

Vyberte región